η νέα σελίδα → heracl.es

Ηρακλής Παπαθεοδώρου

αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, μέλος ΤΕΕ
συνιδρυτής των City Tales, weRender.eu
κάτοικος Αθηνών και περιχώρων
email:
twitterinstagramgithub

/orchidea

Οπτική ταυτότητα για το Myorchid.gr / Η Ορχιδέα Μου

Το παρόν λογότυπο, οι εφαρμογές αυτού, και το εμπορικό σήμα “MyOrchid” ανήκουν στο MyOrchid.gr

To MyOrchid ξεκίνησε ως ένα blog για ο,τι σχετικό υπάρχει με τις ορχιδέες, πλέον όμως συνοδεύεται από ένα νεογέννητο κατάστημα με καινούργια ταυτότητα.
Το brief απαιτούσε ένα διακριτό και αξιομνημόνευτο λογότυπο, μακριά από τους μανιερισμούς του απανταχού ανταγωνισμού με τις λεπτομερείς σιλουέτες ανθισμένων φυτών.

myorchid_logo-palindrome
myorchid_radar
Η κινητική εκδοχή της υπηρεσίας “MyOrchid Radar”.

Η λύση δανείζεται το περίγραμμα μιας Φαλαινόψις που έρχεται να αγκαλιάσει την καλλιγραφική σύνθεση του “My Orchid”, σαν παλιό οικόσημο. Η ευαισθησία της καλλιγραφικής τέχνης παραπέμπει στο χειροποίητο και προκαλεί οικειότητα στον θεατή ενώ ταυτόχρονα συμβολίζει την καλαισθησία και την προσοχή στη λεπτομέρεια, αξίες που αντιπροσωπεύουν την μπράντα.

Οι ορχιδέες χαρακτηρίζονται από την πολυχρωμία και πολυμορφία τους, επομένως ο λιτός λιλά καμβάς αλλάζει «γεύση» ανάλογα με την επιθυμητή εφαρμογή, από τις εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως τις υπο–ταυτότητες για εξειδικευμένες υπηρεσίες.

myorchid_logo_flavours

Η φόρμα της ορχιδέας είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ενώ η καλλιγραφία φαίνεται να λειτουργεί ως κηλίδα Rorschach για τον αμύητο θεατή, γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον του. Οι φίλοι του blog όμως, διακρίνουν την κρυμμένη φράση καθώς ο λογότυπος τους αυτοσυστήνεται με συνέπεια μέσα από κινητική εκδοχή του.

myorchid_logo_sequence