η νέα σελίδα → heracl.es

Ηρακλής Παπαθεοδώρου

αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, μέλος ΤΕΕ
συνιδρυτής των City Tales, weRender.eu
κάτοικος Αθηνών και περιχώρων
email:
twitterinstagramgithub

/livanotis

λιβανωτίς

Συμμετοχή στο διαγωνισμό Athens Benchmark, από το Δήμο Αθηναίων.

livanotis_render_1
livanotis_render_2

Είναι γεγονός πως ο κάτοικος της πόλης έχει πλέον ελάχιστη επαφή με τα χρώματα τις υφές και τα αρώματα της πραγματικής φύσης. Οι δυνατότητες υπάρχουν βέβαια, ωστόσο οι εκάστοτε πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής αντιμετωπίζονται από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας ως κλειστά σύνολα απομονωμένα από την καθημερινότητά.

Το πνεύμα των καιρών προάγει την επαφή με την φύση και αναγνωρίζοντας λοιπόν την απώλεια αυτής στην περίπτωση του τυπικού Αθηναίου, το παγκάκι —το μοναδικό στοιχείο του αστικού εξοπλισμού που δημιουργεί χώρο στάσης— φαντάζει το ιδανικό μέσο προς την επίτευξη αυτής της επανασύνδεσης.

Το όνομα «λιβανωτίς» προέρχεται από τα αρχαιοελληνικά «λιβανωτίς η ιατρική» και «λιβανωτίς η γνησία» δηλαδή το δεντρολίβανο και την λεβάντα αντίστοιχα, αμφότερα αρωματικά φυτά, μεσογειακά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, τα οποία δε, προτείνονται προς φύτευση στην πλάτη της κατασκευής.

Το κατασκευαστικό σύστημα αποτελείται από ανθεκτική στην φθορά σύνθετη ξυλεία βιδωμένη σε συγκολλημένο μεταλλικό σκελετό.

livanotis_schematics_1 livanotis_schematics_2